Citrovital Csepp 25ml Nagyobb

Citrovital csepp, 25ml

Új

Citrovital természetes készítmény, mely bioflavonoid tartalmú grapefruitmag- kivonatot tartalmaz. Az alapanyag hatásos a baktériumok, vírusok és penészgombák szaporodásának megakadályozásában.

Bővebb leírás

1 229 Ft

49 Ft / ml

További információk

Citrovital Csepp - 25ml

A Citrovital természetes készítmény, amely bioflavonoid tartalmú grapefruitmag- kivonatot tartalmaz. Az alapanyag hatásos a baktériumok, vírusok és penészgombák szaporodásának megakadályozásában. A természetes flavonoidok megkönnyítik az emésztést, növelik a szervezet ellenállóképességét, a szervezetre kedvező hatást fejtenek ki megfázás, fertőzés vagy gyulladás esetén és javítják a vérkeringést. Antioxidáns tulajdonságú, erősíti az érfalat, meggátolja a hajszálereket törékenységét, a vérplazma szegregációját és a vérrögök kialakulását.

Külső használat- Citrovital csepp:

Szájüreg- és száj ápolása: 
A cseppek hatékony antiszeptikus anyagokat tartalmaznak, amelyek megsemmisítik a káros baktériumokat, kórokozókat és gátolják azok további szaporodását. Ez a hatás érvényesül a szájüreg higiénájában és ápolásában. Intenzíven öblögessen naponta 3x  5 csepp pohár vízben oldott kivonattal. A száj öblögetése hozzájárul a hosszantartó friss lehelet megőrzéséhez.

Ajakápolás: 
Vatta vagy vattapálcika segítségével kenjen az ajkára néhány csepp Citrovital és egy kanál étolaj keverékét.

Fogak és a fogíny ápolása -  nem kívánt bakteriális lepedék:
Nedves fogkefére cseppentsen 1-2 csepp Citrovital cseppet és ezzel naponta legalább háromszor alaposan mossa meg a fogát. A szájvízbe cseppentsen 5-10 cseppet. A foglepedék rendszeres eltávolításával csökken a fogszuvasodás kialakulásának esélye.
 
Fogínyvérzés:
Nedves fogkefére cseppentsen 1-2 csepp Citrovitalt és ezzel naponta legalább háromszor alaposan mossa meg a fogát. Szájöblögetésre egy pohár vízbe cseppentsen 5-10 csepp Citrovitalt.

A fogkefén található nem kívánt kórokozók megszüntetésére:
Egy pohár vízbe cseppentsen 10 csepp Citrovitalt, majd legalább 15 percig hagyja benne ázni a fogkeféjét.
 
A fül tisztításához: 
Használjon 10 csepp Citrovital és 0,5 dl glycerin vagy étolaj keverékét.

Problémás, aknés arcbőr:
A tenyerében oszlasson el 5 csepp Citrovitalt, majd vigye fel a nedves bőrre és alaposan masszírozza be. Az esetleges viszkető érzés az intenzív tisztítás eredménye. Ha szembe kerül, azonnal öblítse ki bő vízzel.
Borotválkozás:
Nedves borotválkozás során a borotvakrémbe kevert néhány csepp Citrovital azonnal ápolja bőrét.
Haj és fejbőr ápolása:
A samponba cseppentsen 5-10 csepp Citrovitalt, majd legalább 2 percig masszírozza a fejbőrbe, majd bő vízzel alaposan öblítse le.
A fejbőr korpásodása:
Hetente 2-3 alkalommal kb. 0,5 dl vízben feloldott 20 csepp Citrovitalba áztatott vattával törölje át a fejbőrét.
Napi higiéna: 
Alkalmazza tusfürdőbe, folyékony szappanba (néhány cseppet cseppentsen a termékekbe és alposan keverje el).

Rovarcsípés kezelése:
Az érintett bőrfelületet kezelje az oldatlan kivonattal. Érzékeny bőr esetében a cseppet vízben vagy olajban oldja fel.

Lábak ápolása: 
A lábfürdő  vizébe oldjon fel kb. 30 csepp Citrovitalt, majd áztassa benne a lábát. A fürdő alkalmas a láb felfrissítésére is.

Tyúkszem ápolása: 
Naponta 1-2 alkalommal cseppentsen az érintett felületre egy-egy csepp oldatlan Citrovitalt.
A láb gombás fertőzése esetén: 
100 ml folyékony szappanban oldjon fel 10-20 csepp Citrovitalt. A láb és a köröm fokozott ápolása esetén alkalmazza a glicerinben feloldott kivonatot. A cseppet használhatja oldatlan állapotban is, de előtte bőrteszt elvégzése javasolt. Harisnya és zokni mosásakor az utolsó öblítésnél cseppentsen 20 csepp Citrovitalt a vízbe.
A Citrovital csepp felhasználásának további lehetőségei:
Légfrissítők, légkondicionálók, szobaszökőkutak: Néhány csepp kivonat hozzáadásával meggátolhatjuk a mikroorganizmusok és az algák szaporodását.
Virágok: Az öntözésre használt vízben oldott néhány csepp kivonat megelőzi a kártevők elszaporodását és a penész terjedését. Penész esetében alaposan  permetezze be a növényt minden oldalról kb. 0,5 l langyos vízben oldott 30 csepp Citrovitallal.

Kórházi berendezések, szanatóriumok, betegápolás: Ágynemű és törölközők mosásánál az utolsó öblítéshez adjon 20 csepp kivonatot. 1 liter vízben feloldott 30-40 csepp kivonattal mossuk el azokat a tárgyakat, amelyekkel a paciensek érintkeztek, esetleg néhány percig hagyjuk ázni ebben az oldatban.

Szaunák, pezsgőfürdők, medencék: A nem kifőött szaunát tisztítsuk 1 liter vízben feloldott 40 csepp kivonattal. Medence esetében 100-200 liter vízhez adjon 10-20 ml kivonatot. Ne felejtsen el  pár csepp kivonatot tenni a láb öblítésére használt berendezésbe sem!

Rovarok: Hangyák és szúnyogok ellen kb. 0,5 liter langyos vízben oldott 30 csepp kivonattal permetezzük be az érintett területet.

Figyelmeztetés- Citrovital csepp:
Gyermekek elől elzárva tartandó! A termék gyermekek és terhes nők számára nem ajánlott! Ne fogyassza étel helyett! Ne lépje túl a napi ajánlott mennyiséget! Ne fogyassza oldatlan állapotban! A cseppek keserű ízűek. Ha szembe kerül, azonnal öblítse ki bő vízzel! Minden esetben olvassa el a használati utasítást!

Tárolás:

Gyermekek elől elzárva, száraz helyen tartandó.

2 hasonló termékek ebben a kategóriában: